Simba

Simba
Simba
Simba

Simba is een dolenthousiaste Beagle-puber, geboren in september 2016. Simba houdt van mensen. En hij is ervan overtuigd dat iedereen ook van hem houdt. Op straat wil hij dan ook iedereen vriendelijk begroeten. Volwassenen, kinderen, Simba wordt er blij van. Ook als hij iets interessants ruikt, gaat zijn Beaglehartje sneller kloppen: neus tegen de grond en speuren maar. Hierdoor loopt Simba nog niet altijd even netjes aan de lijn en loslopen is waarschijnlijk geen optie, tenzij hij echt niet ver weg kan lopen. Simba staat thuis graag in het middelpunt van de belangstelling. Als hij even de aandacht niet heeft, kan hij uit ondeugendheid spulletjes gaan pikken. Aandacht gegarandeerd natuurlijk: zeker als hij iets van tafel steelt en er gauw mee weg rent. Simba weet ook dat hij een aandoenlijk koppie heeft waar veel mensen om moeten lachen. Maar aan een beetje extra opvoeding ontkomt hij niet, want Simba is een volhouder en na tien keer iets 'stouts' gedaan te hebben, vindt niet iedereen hem meer even grappig. En als steeds alles wat hij in zijn bek heeft afgepakt wordt, vindt hij het zelf ook niet altijd meer grappig. Voorkomen is beter dan genezen, in dit geval.
Simba is vriendelijk naar andere honden, maar ook in die situatie geldt dat hij vaak van geen ophouden weet: druk spelen, maar vooral bestijgen en rijden zijn favoriete bezigheden. Omdat de hormonen overduidelijk door zijn lichaam razen, hebben we besloten hem te laten castreren. Hopelijk blijft het over een tijdje bij spelen en vindt Simba een maatje voor het leven. Op katten reageert hij wisselend. Waarschijnlijk is een kat als huisgenootje geen succes.
Simba kan van sommige zaken op straat in paniek raken. Het gaat dan vooral om harde geluiden in drukke situaties die hij toch al spannend vindt. De nieuwe eigenaar zal de socialisatie die wij als asiel op ons genomen hebben, dus moeten voortzetten en de hoeveelheid prikkels op straat langzaam op moeten bouwen. Simba leert snel en houdt van lekker voer, dat scheelt.

Een jonge hond als Simba zit, ondanks zijn streken, normaliter niet zo lang in het asiel. Dat deze puber hier nu al sinds juni zit, komt door iets anders. Simba heeft een erfelijke afwijking, het ML-syndroom. Dit zorgt ervoor dat het bindweefsel in zijn lichaam verhardt. Hierdoor staat hij niet recht op zijn pootjes en dit geeft problemen met lopen over harde ondergronden. Hij krijgt hiervoor pijnstilling. Over de prognose is weinig te zeggen. Voor meer informatie en bij interesse: neem TELEFONISCH contact op met het asiel op 0345-650016.

Ras: 
Beagle
Sexe: 
M
Leeftijd: 
jong
Kan bij andere honden: 
onbekend
Kan bij katten: 
nee
Kan bij kleine kinderen: 
onbekend
Kan bij grote kinderen: 
onbekend
Kan alleen thuis zijn: 
nee
Kan mee in de auto: 
ja
Ontwerp en realisatie: Aemotion.com